Bylinky a koření nejen pro gastronomii |
[Životní prostředí] Konference a semináře,Přednášky a diskuse
|
Přednáškový cyklus Pěstujme a jezme zdravě - 2. přednáškový blok. Nenechte si v listopadu ujít přednáškový cyklus Pěstujme a jezme zdravě v Národním zemědělském muzeu v Praze na Letné. Ve čtyřech večerech vás odborníci z Výzkumného ústavu rostlinné výroby provedou světem rostlinných chorob a škůdců, vysvětlí, proč je důležité uchovávat původní a krajové odrůdy či představí stále častější cizokrajné návštěvníky našich zahrad. Nahlédnete do problematiky mykotoxinů, zjistíte, proč je na zahrádce důležité udržovat rozmanitost, čím se liší biologická ochrana od chemické nebo jak si doma připravit botanické preparáty. Dozvíte se, jak se vyznat v pesticidech, kdo je v našich zahrádkách škůdce a kdo užitečný a mnoho dalšího.
|
Bylinky jako dochucovadla, léčiva i přírodní pesticidy
Ing. Roman Pavela, Ph.D. Výzkumný ústav rostlinné výroby, v. v. i., Praha-Ruzyně
Jak je koření prospěšné pro naše zdraví – recepty do kuchyně i do zahrádek. Jak si vyrobit přírodní repelenty proti klíšťatům a komárům a které bylinky by neměly chybět v našem jídelníčku.
Desatero správného bylinkáře
Ing. Kateřina Smékalová, Ph.D., Výzkumný ústav rostlinné výroby, v. v. i., Olomouc
Co je dobré vědět o pěstování a sklizni léčivek. Tipy pro dobrou úrodu i správné zpracování.
|
místo: |
Národní zemědělské muzeum, Kostelní 44, 170 00 Praha, Objevovna 2. patro Praha |
pořádají: |
Národní zemědělské muzeum s.p.o. |
kontakt: |
Kateřina Čapounová marketing@mojekredenc.cz Tel: 602 522 335 |
související odkazy: |
https://www.nzm.cz/akce/bylinky-a-koreni-nejen-pro-gastronomii-prednaska https://www.facebook.com/events/1851683448279595/
|
Akce je určena pro veřejnost |