Setkání, na kterém se budeme věnovat kvašení - povíme si o jeho významu a druzích: mléčném, alkoholovém, octovém. Při výrobě ovocných vín se nám někdy stane, že vznikne ocet. Ten můžeme podomácku vyrábět i zcela záměrně, je to snadné. Chcete zjistit, kdo/co je octová matka? Víte, že se do octa dají nakládat nejrůznější byliny? Vyzkoušíme si přípravu proslulého léčivého Octa čtyř zlodějů.
Zpracovat podzimní úrodu někdy nebývá jednoduché. Kvašení je jednou z možností, jak s podzimní nadílkou naložit. Kvasné produkty se navíc dají kombinovat s bylinkami a vytvářejí nečekané výsledky, jako je tomu u legendárního octa čtyř zlodějů. Nebojte se této dnes již méně frekventované metody zpracování a přijďte se jí s námi podívat na zoubek.
Workshop je součástí cyklu Plané rostliny k chuti i pro zdraví.
Na setkání si přineste vlastní zavíratelnou skleničku o objemu cca 2 dcl.
Lektoři: Mgr. Anička Větvičková, Dr.rer.nat. Petr Karlík, Ing. Halina Holá
Cena kurzu: 310 Kč (Bankovním převodem)
Věková skupina: 13-100
Registrace na https://www.toulcuvdvur.cz/akce/kvaseni-podzimni-urody-a-ocet-ctyr-zlodeju
|