|
úterý 4. listopadu 2025 17:30 - 19:30 - Praha
|
Žaludy - potrava minulosti a možná i budoucnosti |
[Životní prostředí] Konference, semináře, školení a stáže
|
Jak žaludy zpracovat a co vše z nich lze připravit k jídlu či pití? Žaludy mohou být nevšedním zdrojem potravy. Přijďte si na seminář pro inspiraci, jak lze zařadit do jídelníčku tento plod běžný v přírodě, ale nezvyklý v kuchyni. Těšit se můžete na žaludové perníčky či žaludovou kávu.
|
Jak žaludy zpracovat a co vše z nich lze připravit k jídlu a pití?
Nechceme sýčkovat, ale dost možná bude hůř. Žaludy pak mohou být významným zdrojem potravy. Ať již je pro vás experimentování s planými rostlinami životním stylem, způsobem, jak se připravit na případnou krizi, anebo jste prostě jen zvědaví, navštivte kurz, který se věnuje žaludům - plodům běžným v přírodě ale nezvyklým v kuchyni.
Součástí kurzu bude přednáška o dubech a žaludech z úst botanika a lesníka Petra Karlíka a praktická příprava žaludů pro další využití v podobě jejich loupání a louhování tříslovin. Společně pak vyrobíme a ochutnáme některý z pokrmů, na něž dostanete osvědčené recepty a popíjet budeme, jak jinak, žaludovou kávu.
Nožíky k loupání s sebou!
Lektor:
Dr. rer. nat. Petr Karlík – botanik, ekolog a lesník, vysokoškolský pedagog a jeden z autorů projektu Lesní lékárna – popularizátor nevšedních využití planých rostlin.
Seminář je zdarma.
|
| místo: |
SEV Toulcův dvůr, Kubatova 32/1, Praha 10 - Hostivař, Zátiší |
| pořádají: |
Toulcův dvůr, z. s. |
| kontakt: |
Adéla Brucknerová brucknerova@toulcuvdvur.cz Tel: +420 272 660 500 |
| související odkazy: |
https://toulcuvdvur.cz/akce/zaludy-potrava-minulosti-a-mozna-i-budoucnosti
|
| Akce neni určena pro veřejnost |
| Právě probíhající vícedenní akce |
|