čtvrtek 23. října 2025 18:00 - 20:00 - Praha
|
Fermentované potraviny a nápoje |
[] Dílny a workshopy
|
Dopad našeho stravování na klima není zanedbatelný. Jak v maximální míře využít a zároveň kvalitně a chutně připravit potraviny z vlastních nebo lokálních zdrojů? Přijďte si vyzkoušet přípravu, nechat se inspirovat, ochutnat a odnést si kultury pro domácí fermentování. Fermentované potraviny a nápoje jsou cenné pro náš střevní biom a usnadňují vstřebávání živin, zároveň jsou dobrou alternativou skladování potravin.
Budeme se věnovat historii fermentace, technologiím a pomůckám, postupům a vlastní přípravě. Naložíme si pickles, ochutnáte fermentované nápoje, odnesete si domů kombuchu.
|
|
místo: |
Toulcův dvůr, Kubatova 32/1, 102 00 Praha 10 - Hostivař. |
pořádají: |
Toulcův dvůr, z.s. |
kontakt: |
info@toulcuvdvur.cz |
související odkazy: |
https://toulcuvdvur.cz/akce/krok-za-krokem-jime-jinak-fermentovane-potraviny-a-napoje-i-1
|
Akce je určena pro veřejnost |
Právě probíhající vícedenní akce |
Ekofilm čtvrtek 16. října 2025 - neděle 19. října 2025 - Jihomoravský kraj BEZ ODPADU čtvrtek 18. září 2025 - pátek 31. října 2025 - Praha KRAJINY ZMĚNY čtvrtek 18. září 2025 - pátek 31. října 2025 - Praha |
|
|