JABLKO DENNĚ DOKTORA ZAŽENE |
[Životní prostředí] Konference, semináře, školení a stáže
|
Co když je jablek dost …a nebo ještě víc? Po loňském hubeném roce se zdá, že letos bude úroda jablek bohatá. Jak naložit s jejich nadbytkem? Jak zajistit vhodné podmínky pro jejich uskladnění? Je dobré loupat slupku jablek? Jaké jsou jejich zdravotní přínosy? Jak na jablečný ocet nebo víno?
|
....na tyto a mnohé další otázky naleznete odpověď na semináři vedeném botanikem Petrem Karlíkem. Některá využití jsou běžná, jiné méně známá….každopádně věříme, že vás zaujmou různé postřehy a sdílení zkušeností s přípravou křížal, moštu, anebo jablečného pyré. Podrobněji se budeme věnovat zejména kvasným procesům – výrobě jablečného vína a octa.
Součástí setkání bude přednáška, prezentace receptů spojených s praktickými ukázkami, a především degustace nápojů a pokrmů z jablek.
Jablek i výrobků z nich bude zajištěn dostatek. Pokud byste se však chtěli pochlubit svými výpěstky a produkty, bude to rozhodně vítáno!!
Lektor:
Dr. rer. nat. Petr Karlík – botanik, ekolog a lesník, vysokoškolský pedagog a jeden z autorů projektu Lesní lékárna – popularizátor nevšedních využití planých rostlin.
Seminář je zdarma.
Na akci je nutné se registrovat.
|
| místo: |
SEV Toulcův dvůr, Kubatova 32/1, Praha 10 - Hostivař, Zátiší |
| pořádají: |
Toulcův dvůr, z.s. |
| kontakt: |
Pavla Marešová maresova@toulcuvdvur.cz Tel: 272660500 |
| související odkazy: |
https://toulcuvdvur.cz/akce/jablko-denne-doktora-zazene
|
| Akce neni určena pro veřejnost |